Skocz do zawartości



Zdjęcie

Eko wędliny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 Cobra

Napisano 3 luty 2013 00:21

Nie wiem czy to tu powinnam czy w kulinariach :(

mam możliwość zakupu wędlin w małej masarni, gdzie wędzą dymem a nie gotują mięsa w solance o smaku dymu :twisted:
Masarnia jest lokalna, czasem kupowałam coś i zawoziłam do Warszawy. Ale mogę też wysłać.

Jeśli chcecie szynkę bez saletry wędzoną w wędzarni, lub inną wędlinę z małej i prawdziwej wędzarni, dajcie znać - mogę pójść, kupić i wysłać (ale tylko kurierem). Ceny często tańsze niż w markecie.

przykładowe ceny:
boczek wędzony - 19 00zł
parówkowa - 13 zł
słonina bez skóry - 7 zł
kabanosy - 30 zł
kiełbasa podwawelska - 18 zł
baleron - 22 zł
szpek - 24 zł
oczywiście ceny są z zeszłego roku :( ale to i tak niż lepiej niż ceny z tzw. "prawdziwych" wędzarni

mogę załatwić też jaja i mleko ze sprawdzonego miejsca, gdzie kury po podwórku latają a krowa na oczy asfaltu nie widziała
  • 0

aniołek - 01.06.2008  :angel: , Izunia - 30.10.2009  :heart:  , Krzyś - 17.07.2014  :baby:  

 

- To są wargowie z Gundabad, dogonią cię w jednej chwili!
- A to króliki z Rhosgobel, więc niech próbują gonić....

 

 

 


#2 luti

Napisano 5 lipiec 2017 20:45

Ja czasem takie są robię sama, kupuje mięso, specjalną sól i mam taki szynkowar i wykonuje. Smakuje pysznie. 


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Skin Designed By Evanescence at IBSkin.com